Γραφείο Τύπου,  Δήμος Καρδίτσας

Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Damavand Α.Ε. στη Φίλια Καρδίτσας 31/1/22

Κοινοποίησε το άρθρο με:

«Επίσκεψη Κωτσού στο εργοστάσιο της Damavand Α.Ε.»

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός στο εργοστάσιο της Damavand Α.Ε. στη Φίλια Καρδίτσας

Στο Δήμο Σοφάδων και συγκεκριμένα στη Φίλια Καρδίτσας βρέθηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Damavand Α.Ε. Η Damavand Α.Ε. δραστηριοποιείται τόσο στην Ελληνική όσο και την διεθνή αγορά, κυρίως με την παραγωγή τροφίμων και ιδιαίτερα με την παραγωγή, επεξεργασία, τυποποίηση τομάτας και χυμών φρούτων.

Κατά την επίσκεψη ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κωτσός, ξεναγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου από τον Οικονομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Βασιλειάδη, την Υπεύθυνη Πωλήσεων κα. Χριστίνα Καραχάλιου και την Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού κα. Φωτεινή Αυγέρη. Στη διάρκεια της ξενάγησης ο κ. Κωτσός ενημερώθηκε σχετικά με τη δυναμικότητα του εργοστασίου, η οποία ξεπερνά τους 150.000 τόνους νωπής τομάτας και φρούτων ετησίως, ενώ απασχολεί 100 άτομα μόνιμο και 250 εποχικό προσωπικό κατά την περίοδο μεταποίησης της άυλης.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός δήλωσε:

«Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής αποτελεί τον κυριότερο πυλώνα ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας. H ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή τομέα, η προστασία του περιβάλλοντος με την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η τόνωση του γεωργικού εισοδήματος με τη συνολικότερη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών, η προστασία των αγροτικών προϊόντων της ελληνικής γης αποτελούν τους βασικούς στόχους της Κυβέρνησης μας όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα. Η συγκεκριμένη εταιρία αποτελεί πρότυπο για την Ελληνική οικονομία καθώς αξιοποιεί ένα πρωτογενές προϊόν το μεταποιεί, το τυποποιεί και το εξάγει κερδίζοντας έτσι όλη την προστιθέμενη αξία. Αυτός είναι ο δρόμος που η χώρα μας πρέπει να ακολουθήσει, έτσι ώστε τα προϊόντα που παράγουμε να μεταποιούνται σε Ελληνικό έδαφος και να δημιουργούνται ποιοτικά τελικά προϊόντα τα οποία θα αυξήσουν τις θέσεις εργασίας και το ΑΕΠ. Έτσι, ο πρωτογενής τομέας δύναται να γίνει ξανά η ατμομηχανή της Ελληνικής οικονομίας και να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του covid-19»


Κοινοποίησε το άρθρο με: