Ενημέρωση,  Κωτσός Γιώργος,  Συνάντηση με Κυβερνητικούς Παράγοντες

Συνάντηση με τον Υφ. Υποδομών & Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου 17/7/24

Συνάντηση Κωτσού – Οικονόμου για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη Λίμνη Πλαστήρα

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Καρδίτσας, Γιώργος Κωτσός.

Σκοπός της εν λόγω συνάντησης αποτέλεσε, η δημιουργία υδατοδρομίου στη Λίμνη Πλαστήρα.

Ο κ. Κώτσος τόνισε ότι η σύνδεση της περιοχής μας, με τα υπόλοιπα υδατοδρόμια της χώρας μας, αποτελεί ένα όραμα ετών που επιτέλους οφείλει να γίνει πράξη. Ο Βουλευτής Καρδίτσας επισήμανε στον κ. Οικονόμου, πως η εμφάνιση των υδροπλάνων στη Λίμνη Πλαστήρα αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία οικονομικής και κοινωνικής εξωστρέφειας της ευρύτερης περιοχής, της Δυτικής Θεσσαλίας. Άλλωστε ήδη με αφετηρία τη βάση της Hellenic Seaplanes στο αεροδρόμιο Μεγάρων πραγματοποιήθηκε το πρώτο σκέλος ταξιδιών με προορισμό τα νησιά των Σποράδων. Ανέφερε επιπρόσθετα, την ανάγκη η Λίμνη Πλαστήρα να αποτελέσει ένα κόμβο διασύνδεσης της ηπειρωτικής με τη νησιωτική Ελλάδα, αλλά και έναν ταξιδιωτικό προορισμό, που θα ωθήσει τους επισκέπτες να ανακαλύψουν και την ηπειρωτική ενδοχώρα.

Ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών από την πλευρά του, ανέφερε ότι προσεγγίζει θετικά την πρόταση του κ. Κώτσου για δημιουργία υδατοδρομίου στη Λίμνη Πλαστήρα. Επίσης ειδική αναφορά έκανε στις πρώτες πτήσεις υδροπλάνων προς τις Σποράδες, και σημείωσε ότι το περιεχόμενό τους αφορούσε την εξοικείωση των πληρωμάτων αλλά και του επιχειρησιακού προσωπικού της Hellenic Seaplane.

Ο κ. Κώτσος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Οικονόμου, επανέλαβε την αγωνία του, ώστε να μη χαθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία που θα συμβάλει καθοριστικά στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη.

Από το γραφείο τύπου του Βουλευτή Ν.Δ. ν. Καρδίτσας Γ. Κωτσού