Ενημέρωση,  Ερωτήσεις...,  Κοινοβουλευτικό Έργο,  Κωτσός Γιώργος

Αναφορά στον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη 2/10/24

«Αναστολή των οδηγιών για την είσπραξη των clawback του 2021, 2022 καθώς και 3 μηνών του 2023»

Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός στον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη  

Ειδικότερα ο κ. Κωτσός αναφέρει στην Αναφορά του:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σας καταθέτω ως αναφορά τη συνημμένη επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος κ.Σίμος, ο Αν.Πρόεδρος κ. Παπούλιας και ο Γεν. Γραμματέας κ.Ρωτσιάμης. Η συνημμένη επιστολή αναφέρεται στο ζήτημα της αναστολής των οδηγιών για την είσπραξη των clawback του 2021, 2022 καθώς και 3 μηνών του 2023.
Είναι γεγονός, ότι με τον τρόπο αυτό, θα αποφευχθεί η επιβάρυνση των μικρών εργαστηρίων, καθώς για την χρονική περίοδο 2013 έως 2020 πληρώνουν ήδη ρυθμίσεις.
Επιπρόσθετα, με την εν λόγω επιστολή οι ιατροί ζητούν να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, ώστε να καλυφθούν οι διενεργούμενες εξετάσεις συνολικά για όλο τον πληθυσμό. Ενώ επιπλέον, τίθεται και το εξαιρετικής σημασίας ζήτημα για τη Θεσσαλία, της επιστροφής του
ποσοστού συμμετοχής στις εξετάσεις, το οποίο για μήνες επιβάρυνε τους εργαστηριακούς ιατρούς και τα εργαστήρια στην ψηφισθείσα ευεργετική ρύθμιση της μηδενικής συμμετοχής για τους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας.
Ως εκ τούτου, δεδομένης της στήριξης της κυβέρνησης στους ιατρούς, προσβλέπουμε σε δικές σας περαιτέρω ενέργειες.