Ερωτήσεις...,  Κοινοβουλευτικό Έργο,  Κωτσός Γιώργος

Αναφορά στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 22/7/22

Κοινοποίησε το άρθρο με:

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα που αντιμετωπίσαμε από το Μάρτιο του 2020 όταν έκανε την εμφάνιση της η παγκόσμια υγειονομική κρίση, αποτέλεσε η έλλειψη ρευστότητας η οποία οφειλόταν τόσο στην κατακόρυφη πτώση του τζίρου σε σειρά επιχειρήσεων και νοικοκυριών, όσο και στην αδυναμία εκπλήρωσης υποχρεώσεων από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και νοικοκυριών αντίστοιχα.

Η Δράση «Επιστρεπτέα Προκαταβολή» είναι η ενίσχυση η οποία χορηγήθηκε σε επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου, που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού COVID19, προκειμένου να συντηρηθούν και να ανταπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παίρνοντας την κρατική βοήθεια, μπόρεσαν και στάθηκαν στα πόδια τους, σε ένα κλίμα δυσμενές για το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα.

Ο Νομός Καρδίτσας όμως ανεξάρτητα από την υγειονομική κρίση, χτυπήθηκε και από τον μεσογειακό κυκλώνα ΙΑΝΟ ο οποίος στο πέρασμα του άφησε ανυπολόγιστες καταστροφές. Οι επιχειρήσεις του Νόμου Καρδίτσας αντιμετώπισαν επιπλέον προβλήματα ρευστότητας καθώς κλήθηκαν να βιώσουν τις συνέπειες του καταστροφικού κυκλώνα.

Με βάση τα ανωτέρω απευθύνω έκκληση σε εσάς κ. Υπουργέ, να εξετάσετε διεξοδικά το εν λόγω σημαντικό ζήτημα και να μεριμνήσετε για τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να γίνει ανάκληση της απόφασης επιστροφής της επιστρεπτέας προκαταβολής τουλάχιστον για το Νόμο Καρδίτσας και να διευκολυνθούν οι επιχειρηματίες οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι τόσο με την υγειονομική κρίση όσο και με τον μεσογειακό κυκλώνα ΙΑΝΟ..

 

Απάντηση Εδώ: https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=738dc9c0-0259-48fd-b740-aeda00ed23e6


Κοινοποίησε το άρθρο με: