Γραφείο Τύπου,  Επικαιρότητα,  Κωτσός Γιώργος,  Νομός Καρδίτσας

Άρθρο του Βουλευτή ΝΔ ν Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού για την Πανδημία Covid-19

Κοινοποίησε το άρθρο με:

«Η εμπιστοσύνη στο κράτος ενάντια στη μάχη του κορωνοϊού»

Η πανδημία του κορωνοϊού έρχεται να εδραιώσει μια νέα πολιτική πραγματικότητα.

Η χώρα μας αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο κύμα.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης ήταν άμεσοι, αποτελεσματικοί και έδειχναν τον επαγγελματισμό που διέθετε, παρόλο που ήταν νεοσύστατη.

Στη χώρα μας επί 4,5 χρόνια κυβερνούσε ένας συνασπισμός λαϊκιστών ο οποίος δυστυχώς είχε για όλους μας πολλές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Ωστόσο, η επανεκκίνηση της οικονομίας μας είχε αρχίσει να γίνεται ορατή από τους πρώτους κιόλας μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά η πανδημία του κορωνοϊού στάθηκε εμπόδιο στην υλοποίηση των σχεδίων της.

Παρ’ αυτά, επειδή η νέα διακυβέρνηση πρόλαβε να δημιουργήσει γερά θεμέλια, σύντομα επανήρθε η αισιοδοξία, το θάρρος και η αυτοπεποίθηση στους Έλληνες.

Οι πολίτες άρχισαν να εμπιστεύονται και πάλι το κράτος.

Σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο πιο ισχυρό κύμα της πανδημίας του κορρωνοϊού και δοκιμάζονται ακόμη πιο σκληρά οι αντοχές όλων μας.

Οι συνθήκες ζωής δεν είναι εύκολες και η καθημερινότητα όλων μας άλλαξε.

Η πορεία μας προς την κανονικότητα καθυστερεί, όμως ο βηματισμός της κυβέρνησής μας είναι σαφής και σταθερός.

Οι αποφάσεις που παίρνονται είναι για την προάσπιση της υγείας όλων μας, ώστε να έχουμε όλοι το πολυτιμότερο αγαθό.

Η πολιτική που εφαρμόζεται είναι πολιτική πραγματικής στήριξης της Δημόσιας Υγείας, εργαζομένων, επιχειρήσεων και Δημόσιας Εκπαίδευσης. Το οικονομικό οικοδόμημα της χώρας μας στηρίζεται σε αυτούς τους κρίκους και δεν πρέπει να σπάσει κανείς τους.

Με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη και τις συστάσεις των κορυφαίων έμπειρων επιστημόνων μας, ας κάνουμε τις  θυσίες που απαιτούνται και ας δείξουμε την  υπευθυνότητα που απαιτείται ώστε η χώρα μας να  βγει νικήτρια απέναντι στη μάχη που δίνει και να αποτελέσει ξανά παράδειγμα προς μίμηση στον κόσμο. 

Διότι ο πόλεμος απέναντι στον αόρατο εχθρό γρήγορα θα τελειώσει και η πρωτόγνωρη δοκιμασία που βιώνουμε θα γίνει παρελθόν. Τότε θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Αγωνιζόμαστε να είμαστε στην πλευρά των νικητών.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Η οικονομίας μας πρέπει να ανακάμψει και η σχέση εμπιστοσύνης πολίτη-κράτους να εδραιωθεί.

Παρά τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και την πολιτική ευθύνη που βαραίνει περισσότερο τον Πρωθυπουργό, ο ίδιος αποδεικνύει περίτρανα ότι επιτυγχάνει συμφωνίες που θα βοηθήσουν την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας μας.

Έτσι, όταν φτάσει η ώρα να κάτσουμε στο «τραπέζι» νέων συζητήσεων με τους θεσμούς, να αποδείξουμε ότι είμαστε μια χώρα φιλική προς τις επενδύσεις και έτοιμη να διεκδικήσει και να αξιοποιήσει κατάλληλα τους διαθέσιμους Ευρωπαϊκούς πόρους.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια για στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις, απαιτείται σύμπνοια και εθνική ομοψυχία.

Ας φανούμε αισιόδοξοι και ας υπενθυμίζουμε όλοι στους εαυτούς μας καθημερινά ότι τίποτα δεν κρατά για πάντα, ούτε καν οι μακρές εφιαλτικές περίοδοι στη ζωή της ανθρωπότητας.


Κοινοποίησε το άρθρο με: