Ερωτήσεις...,  Κοινοβουλευτικό Έργο,  Κωτσός Γιώργος

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Σκρέκα 5/9/22

Κοινοποίησε το άρθρο με:

«Να επιτραπεί η χρήση πετρελαίου θέρμανσης στις επιχειρήσεις»

Πρόταση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα 

               Ο  Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός κατέθεσε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου με μορφή ερώτησης πρόταση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα με θέμα τη χρήση πετρελαίου θέρμανσης από επιχειρήσεις αντί για πετρέλαιο κίνησης.

          Ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε στην ανωτέρω ενέργεια προκειμένου να στηριχτεί αποτελεσματικά ο πλέον πληττόμενος από την ενεργειακή κρίση επιχειρηματικός κλάδος. 

Ειδικότερα, η ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός: 

 

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η ενεργειακή κρίση η οποία αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες σε συνδυασμό με την κρίση ακρίβειας μας έκανε να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας όσον αφορά την ενεργειακή ανεξαρτητοποίηση της χώρας μας. Έτσι, προκειμένου να στηρίξουμε πολίτες και επιχειρήσεις κληθήκαμε να λάβουμε γενναία οικονομικά μέτρα στήριξης.

Όμως, περισσότερο πληττόμενος από την ενεργειακή κρίση βρέθηκε ο επιχειρηματικός κόσμος και ιδιαίτερα η βιομηχανία και η βιοτεχνία. Προκειμένου λοιπόν να ενισχύσουμε αποτελεσματικά τη βιομηχανία και τη βιοτεχνία, θα μπορούσαμε να επιτρέψουμε τη χρήση πετρελαίου θέρμανσης αντί για κίνησης στις επιχειρήσεις μειώνοντας έτσι το κόστος παραγωγής.  

Με βάση τα ανωτέρω, Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

Θα ήταν δυνατόν να επιτραπεί στον επιχειρηματικό κλάδο να χρησιμοποιήσει πετρέλαιο θέρμανσης αντί για κίνησης στην επιχείρηση του προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής το οποίο αυξήθηκε σημαντικά εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης;»


Κοινοποίησε το άρθρο με: