Γραφείο Τύπου,  Κωτσός Γιώργος

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 5/10/21

Κοινοποίησε το άρθρο με:

Μήνυμα του Βουλευτή Γιώργου Κωτσού για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, καθιερώθηκε για να τιμήσει την ελεύθερη διδασκαλία, με απόφασης της UNESCO το 1966 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου. Οι εκπαιδευτικοί μας αποτελούν τους αφανείς ήρωες οι οποίοι συμβάλλουν σημαντικά όχι μόνο στη μόρφωση και εκπαίδευση των νέων μας, αλλά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Είναι σημαντικό να τους στηρίζουμε διαρκώς και να αναγνωρίζουμε το διαρκή αγώνα τους και τη συμβολή τους στο μέλλον της πατρίδας μας. «Μέλλον» της πατρίδας μας αποτελούν τα παιδιά μας και όπως έλεγε και ο Κουμφούκιος,

«Αν σκέφτεσαι για έναν χρόνο, φύτεψε έναν σπόρο. Αν σκέφτεσαι για δέκα χρόνια, φύτεψε ένα δέντρο. Αν σκέφτεσαι για 100 χρόνια, δίδαξε ανθρώπους»

Ο εκπαιδευτικός οφείλει ν’ ανταποκρίνεται πλήρως στο νέο ρόλο που του επιβάλει η τεχνολογία, οπού από απλός μεταδότης γνώσης οδηγείται σ εκείνον του «καταλύτη αυτοδιδασκαλίας των μαθητών». Επιστρέφει δηλαδή στον αυθεντικό ρόλο του Σωκρατικού δασκάλου όπου γίνεται το επίκεντρο της αναζήτησης της γνώσης αλλά όχι πια η αυθεντία της έκφρασής της.

Οφείλουμε λοιπόν, να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί μας, τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο και να δίνουμε λύσεις.  Αποτελεί χρέος μας να τους ενθαρρύνουμε και να τους εμπιστευόμαστε ώστε να προωθούν την ελεύθερη σκέψη και διδασκαλία.  

Εύχομαι σε όλους να έχετε υγεία και δύναμη και να συνεχίσετε να μορφώνετε και να καλλιεργείτε το «μέλλον» της πατρίδας μας.

 


Κοινοποίησε το άρθρο με: