«Σεβασμός στις Γυναίκες, στις ηρωίδες της καθημερινότητας»

Μήνυμα του Βουλευτή της Νέα Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με αφορμή την 25η Νοέμβριου Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες και καταστροφικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η βία μπορεί να έχει πολλαπλές μορφές, δεν είναι μόνο σωματική. Μπορεί να είναι σεξουαλική, ψυχολογική ακόμα και λεκτική. Ο μη σεβασμός των ορίων που θέτει μία γυναίκα απέναντι στο σύζυγο της ή στην οικογένεια της, είναι μία μορφή καταπίεσης και βίας.

Οφείλουμε όλοι να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξάλειψη αυτού του φαινομένου. Είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε να προστατέψουμε τις γυναίκες. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη, αν θέλουμε να δώσουμε τέλος σ΄ αυτή την παγκόσμια πανδημία, να εκπαιδευτούμε ώστε να αναγνωρίζουμε τα σημάδια από την πρώτη στιγμή, να μη φοβόμαστε να μιλήσουμε και να αποκαλύπτουμε έναν κίνδυνο. Μόνο έτσι δε θα θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Το τελευταίο διάστημα εκδηλώθηκε αύξηση της βίας κατά των γυναικών. Το έτος 2021 ας αποτελέσει έτος ορόσημο στον αγώνα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Στηρίζουμε το συνεχή αγώνα των γυναικών ολόκληρου του κόσμου για την εξάλειψη οποιασδήποτε μορφής βίας, κακοποίησης και παραβίασης των δικαιωμάτων τους.