Γραφείο Τύπου

Μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών 24/11/22

Κοινοποίησε το άρθρο με:

Μήνυμα Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου, η διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, είναι μια μέρα που μας κάνει να αναλογιστούμε την ατομική μας ευθύνη απέναντι σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Ένα φαινόμενο που διαπερνά όλους τους πολιτισμούς, όλες τις χώρες, όλες τις κοινωνίες ανεξάρτητα από τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις, το επίπεδο μόρφωσης κ.α.

Η εξάλειψη της βίας εναντίον των γυναικών είναι ζήτημα δημοκρατίας και μας αφορά όλους και όχι μόνο τις γυναίκες. Πρόκειται για ζήτημα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι την οριστική εξάλειψη του φαινομένου, ωστόσο η ελληνική κοινωνία με γενναίο βηματισμό ξεκίνησε την πορεία για να βγει από τη σιωπή και το φόβο οποιαδήποτε μορφή βίας ή παρενόχλησης ασκείται, ώστε να προστατευτεί το θύμα.

Οφείλουμε όλοι να αφυπνίσουμε συνειδήσεις και να σπάσουμε την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής. Οφείλουμε να εμφυσήσουμε ιδίως στη νέα γενιά τη μηδενική ανοχή στη βία και το σεβασμό στην αξία της ανθρώπινης ζωής.

Όλοι μαζί σπάμε τον κύκλο της βίας.


Κοινοποίησε το άρθρο με: