Γραφείο Τύπου,  Ενημέρωση,  Κωτσός Γιώργος,  Νομός Καρδίτσας

Οικονομική ενίσχυση για τους λεωφορειούχους από το Υπ. Οικονομικών λόγω covid-19

Κοινοποίησε το άρθρο με:

Γ. ΚΩΤΣΟΣ: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ Θ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΜΕ 3.600 ΕΥΡΩ ΛΟΓΩ COVID-19

Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις του Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γ. Κωτσού στα Υπουργεία για τη διευθέτηση κοινωνικών ζητημάτων που προκύπτουν από τα μέτρα ανάσχεσης της μένουσας πανδημίας του νέου κορωνοϊού (COVID-19), με επίκεντρο το Νομό Καρδίτσας.

Έτσι, σε επικοινωνία που είχε ο Καρδιτσιώτης πολιτικός με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη, ενημερώθηκε ότι υπογράφεται άμεσα απόφαση χορήγησης ενίσχυσης ύψους 3.600 Ευρώ των λεωφορειούχων των ΚΤΕΛ λόγω COVID-19.

Στόχος είναι τα χρήματα να εκταμιευτούν προς όλους τους δικαιούχους μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κωτσός είχε καταθέσει σχετική Αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος είχε επιληφθεί του θέματος και βρίσκονταν σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ΥΠ.ΟΙΚ..

Η έγκριση της οικονομικής ενίσχυσης δόθηκε τελικά τις προηγούμενες ημέρες από την Ε.Ε. και ο κ. Σκυλακάκης προχώρησε άμεσα στην υπογραφή της απόφασης καταβολής της στους λεωφορειούχους πληγέντες των μέτρων κατά της πανδημίας.

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΚΩΤΣΟΥ

Σε σχετική δήλωσή του ο Βουλευτής επισημαίνει τα παρακάτω:

«Η κυβέρνησή μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάσχεση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και είναι κοινώς αποδεκτό, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι μέχρι σήμερα τα έχει καταφέρει περίφημα. Προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας αυτή την πολύ δύσκολη και επικίνδυνη περίοδο που διανύουμε. Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει σαφείς εντολές ανεξαρτήτως κόστους, για λήψη και άμεση υλοποίηση όλων των απαραίτητων αποφάσεων που θα κρατήσουν την κοινωνία, τις πληττόμενες επαγγελματικές ομάδες όρθιες απέναντι στις συνεχείς επιθέσεις του φονικού ιού. Μια από αυτές είναι και η παραπάνω απόφαση οικονομικής στήριξης των λεωφορειούχων του ΚΤΕΛ. Είμαι πεπεισμένος ότι με υπομονή και επιμονή στη σωστή εφαρμογή όλων των προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του COVID-19, μαζική συμμετοχή στην εμβολιαστική διαδικασία, πίστη στον ολοκληρωμένο κυβερνητικό σχεδιασμό για την πορεία της χώρας μας στο παρόν και στο μέλλον, σύντομα θα βγούμε όλοι μαζί νικητές από την ύφεση της πανδημίας».    

 

 


Κοινοποίησε το άρθρο με: