Βουλή των Ελλήνων,  Ερωτήσεις...,  Κοινοβουλευτικό Έργο,  Κωτσός Γιώργος,  Νομός Καρδίτσας

Ο Γιώργος Κωτσός ζητά την παρέμβαση του Υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια 14/01/21

Κοινοποίησε το άρθρο με:

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΚΩΤΣΟΥ ΣΕ Β. ΚΙΚΙΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΕ ΣΟΦΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΖΑΚΙ!

Τη λειτουργία άμεσα εμβολιαστικών κέντρων σε Σοφάδες και Μουζάκι ζητά με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια ο Βουλευτής Ν.Δ. του Νομού μας κ. Γιώργος Κωτσός.

Συγκεκριμένα, σε σχετική Ερώτηση που κατάθεσε στη Βουλή ο Καρδιτσιώτης πολιτικός, αναφέρει τα παρακάτω:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Ο Εθνικός Οργανισμός Εμβολιασμών ανακοίνωσε ότι σε πρώτη φάση θα λειτουργούν δύο εμβολιαστικά κέντρα στο Ν. Καρδίτσας, στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και στο Κ.Υ. Παλαμά. Τα κέντρα αυτά ωστόσο, δεν επαρκούν για να εξυπηρετήσουν όλες τις περιοχές του Νομού όπως τις περιοχές των Σοφάδων και του Μουζακίου.

Οι περιοχές αυτές διαθέτουν Κέντρα Υγείας τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως εμβολιαστικά κέντρα.  Εδώ θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ότι το Κέντρο Υγείας Σοφάδων εξυπηρετεί ένα μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου, των περιοχών Μενελαϊδας, Ταμασίου και Ρεντίνας όπως και την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των Ρομά. Ομοίως, το Κέντρο Υγείας Μουζακίου εξυπηρετεί τον ορεινό όγκο των Δήμων Μουζακίου, Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα.

Γνωρίζετε ότι οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών είναι κυρίως ηλικιωμένοι και υπέργηροι άνθρωποι, οι οποίοι ανήκουν στην πρώτη ομάδα των εμβολιασμών. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι είναι καίριας σημασίας να λειτουργήσουν άμεσα εμβολιαστικά κέντρα τόσο στους Σοφάδες όσο και στο Μουζάκι, καθώς οι υπέργηροι και ηλικιωμένοι αυτών των περιοχών είναι εξαιρετικά δύσκολο να μετακινηθούν σε άλλη περιοχή για εμβολιασμό.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

Είναι στις προθέσεις σας να δρομολογηθεί η άμεση λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων σε Σοφάδες και Μουζάκι; Πότε είναι δυνατό να υλοποιηθεί αυτό;»


Κοινοποίησε το άρθρο με: