Ενημέρωση,  Κοινοβουλευτικό Έργο,  Κωτσός Γιώργος,  Συνάντηση με Κυβερνητικούς Παράγοντες

Παρέμβαση με ερώτηση για απαλλαγή ΕΝΦΙΑ από πολίτες Καρδίτσας που έχουν πληγεί από τον Daniel 20/4/24

Κοινοποίησε το άρθρο με:

΄΄Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί ολοκληρωτικά΄΄ Ζήτησε με ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός

Ο Βουλευτής Καρδίτσας, Γιώργος Κωτσός, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ανέφερε πως η Θεσσαλία ευρύτερα επλήγη σχεδόν ολοκληρωτικά από τις πρόσφατες πλημμύρες που προκάλεσαν οι πρωτοφανούς έντασης θεομηνίες ”DANIEL” και “ELIAS”. Ο κ. Κωτσός σημείωσε ότι, ο αντίκτυπος αυτής της καταστροφής έχει επηρεάσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Στάθηκε ιδιαίτερα  στο γεγονός ότι, οι πληγέντες συμπολίτες μας αδυνατούν σε μεγάλο βαθμό να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Τα βίαια φυσικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα τις καταστροφές των οικείων τους. Πολλές από τις κατοικίες στις πληγείσες περιοχές έχουν κριθεί ακατάλληλες και άλλες έχουν υποστεί ζημιές σε τέτοιο βαθμό που η ανακαίνισή τους καθίσταται δαπανηρή. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε σε περιοχές που  χωριά υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή.

 

Ο κ.Κωτσός  στην ερώτησή του προς τον κ. Χατζηδάκη, τόνισε την ανάγκη απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ για τους συμπολίτες μας των οποίων οι κατοικίες κρίθηκαν πράσινες σε περιοχές και χωριά που κρίθηκαν κόκκινα, δηλαδή υπέστησαν ολική καταστροφή.

 

Δείτε εδώ την Ερώτηση-Απάντηση —>


Κοινοποίησε το άρθρο με: