Κοινοβουλευτικό Έργο,  Κωτσός Γιώργος,  Συνάντηση με Κυβερνητικούς Παράγοντες

Παρέμβαση στο Ν/Σ του ΥΠ. Υγείας για Επαγγελματικά Δικαιώματα 1/12/22

Κοινοποίησε το άρθρο με:

Αποκτά επαγγελματικά δικαιώματα το Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας της Σχολής Επιστημών Υγείας Καρδίτσας

Δεκτή έγινε η παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού στο Σ/Ν του Υπουργείου Υγείας

   Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας», πραγματοποίησε παρέμβαση στον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη προκειμένου να επιτευχθεί η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του Τμήματος Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Νομού Καρδίτσας.

  Στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δε γινόταν ειδική αναφορά στο Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος στέρησης των επαγγελματικών δικαιωμάτων, με ότι αυτό θα σήμαινε για την σταδιοδρομία των αποφοίτων και να μη μπορούν να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής προκειμένου να επιτευχθεί η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του Τμήματος Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Νομού Καρδίτσας, πραγματοποίησε παρέμβαση ζητώντας από τον Υπουργό τη ρητή αναφορά στο συγκεκριμένο τμήμα στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης αναγνώρισε αμέσως τη σοβαρότητα του προβλήματος και με νομοθετική βελτίωση συμπεριέλαβε τον ακριβή τίτλο του Τμήματος Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Νομού Καρδίτσας στο νομοσχέδιο, αναγνωρίζοντας έτσι τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Ο κ. #Κωτσός ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας και δήλωσε:

«Για ακόμη μία φορά αποδείξαμε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενεργεί γρήγορα και ευέλικτα διορθώνοντας προβλήματα πριν ακόμα ανακύψουν. Αποτελεί απαράμιλλο χρέος μας να μεριμνούμε για τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων και να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα όλων των συμπολιτών, είτε αφορούν πολλούς είτε αφορούν λίγους. Πλέον με τη νομοθετική βελτίωση που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας οι απόφοιτοι του Τμήματος Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Νομού #Καρδίτσας θα έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με όλα τα ομοειδή τμήματα της υπόλοιπης Ελλάδας»


Κοινοποίησε το άρθρο με: