Νομός Καρδίτσας,  Συνάντηση με Κυβερνητικούς Παράγοντες

Παρέμβαση στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο 22/6/23

Κοινοποίησε το άρθρο με:

«Να δοθούν αποζημιώσεις σε όλες τις καλλιέργειες που έχουν υποστεί ζημιές από τις έντονες καιρικές συνθήκες»

Ζήτησε ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός έπειτα από επικοινωνία του με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

    Με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο επικοινώνησε ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός. Το κύριο θέμα συζήτησης των 2 αντρών ήταν οι καταστροφές οι οποίες έχουν προκληθεί το τελευταίο διάστημα σε αγροτικές καλλιέργειες από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

   Ο κ. Κωτσός τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε να γίνονται όλο και περισσότερο έντονες οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, όχι μόνο στην περιοχή της Καρδίτσας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

    Επιπλέον, ο Καρδιτσιώτης Πολιτικός επισήμανε ότι είναι ζωτικής σημασίας ανάγκη να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ, να γίνει εκτίμηση της κατάστασης και αφού βγουν τα απαραίτητα πορίσματα να δοθούν οι απαιτούμενες αποζημιώσεις, καθώς σε πολλές περιπτώσεις έχουν προκληθεί ανυπολόγιστες ζημιές τόσο στις καλλιέργειες του βαμβακιού και της μηδικής όσο και στις καλλιέργειες σιταριού, αμπελουργίας, οσπρίων κ.α. 

            Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος ενημέρωσε τον Υποψήφιο Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργο Κωτσό ότι στόχος είναι να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι εκτιμήσεις από τα συνεργεία του ΕΛΓΑ για το σύνολο των καταστροφών, έτσι ώστε να παραδοθεί μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης στο νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μία ολοκληρωμένη πρόταση, προκειμένου να βρεθεί λύση και να αποζημιωθούν και οι καλλιέργειες οι οποίες δεν εμπίπτουν στον κανονισμό του ΕΛΓΑ.


Κοινοποίησε το άρθρο με: