Γραφείο Τύπου,  Επικαιρότητα,  Κωτσός Γιώργος,  Νομός Καρδίτσας

Ο Γιώργος Κωτσός επικοινωνεί με τους πολίτες στο ν. Καρδίτσας 20-05-20 έως 24-05-20

Κοινοποίησε το άρθρο με:

ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΜΕΛΗΜΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ

Συναντήθηκα με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, αλλά και με κτηνοτρόφους του Παλαμά στο πλαίσιο της εξόρμησης που πραγματοποιώ τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας ώστε να ενημερωθώ αναλυτικά για το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί ο Νομός μας από το αναγκαστικό «lockdown».
Κοινή είναι η διαπίστωση ότι στην πλειονότητά τους οι παραγωγοί, τα καταστήματα και οι εμπορικές επιχειρήσεις επηρεάστηκαν σημαντικά από τα περιοριστικά – απαγορευτικά μέτρα, ωστόσο οι συνομιλητές μου τόνισαν πως η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση ήταν εξαιρετική, γεγονός που πλέον δίνει την ευκαιρία γρήγορης επανεκκίνησης της αγοράς.
Εξάλλου, η επιτυχής αντιμετώπιση του covid 19 στην Ελλάδα ενίσχυσε ιδιαίτερα την διεθνή αξιοπιστία της κι’ αυτό θα έχει άμεση πολύ θετική αντανάκλαση στην κοινή προσπάθεια για την επίσπευση της επαναφοράς της στον δρόμο της ανάπτυξης όπου είχαμε εισέλθει από το περασμένο Φθινόπωρο.
Στις συναντήσεις μου ζήτησα την ενεργή συμμετοχή του εμπορικού και παραγωγικού κόσμου στον εμπλουτισμό, η και στη μεγαλύτερη βελτίωση αν απαιτείται, του οικονομικού πλάνου της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα της πανδημίας.
Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας πρότειναν η κυβέρνηση να προχωρήσει σε:
• Γενναία μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων για εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκαμψη από την πανδημία.
• Εγγύηση του δημοσίου σε υψηλό ποσοστό, στο κεφάλαιο και όχι στο επιτόκιο των δανείων που θα συναφθούν το επόμενο διάστημα από πληττόμενες επιχειρήσεις λόγω covid 19.
• Επαναφορά της ρύθμισης των 120 δόσεων για οφειλές προς το δημόσιο, τους φορείς, τις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Από την πλευρά τους οι Παλαμιώτες κτηνοτρόφοι ζήτησαν «άμεση ενίσχυση και στήριξη του κλάδου που έχει πληγεί καίρια από τον κορωνοϊό, με αποκορύφωμα τις εξευτελιστικές τιμές των αμνοεριφίων το Πάσχα, οι οποίες ήταν οι χειρότερες της τελευταίας 30ετίας»!
Τους επισήμανα πως ήδη έκανα σχετικές παρεμβάσεις στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η οποία ετοιμάζεται να προβεί τις επόμενες ημέρες σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις όπου θα εξειδικεύονται μέτρα ενίσχυσης όλων των κτηνοτρόφων και αγροτών.
Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσω και νέες συναντήσεις με φορείς, Υπηρεσίες, αλλά και επαφές με περισσότερους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, των τουριστικών επιχειρήσεων και άλλων κλάδων της τοπικής οικονομίας, προκειμένου να διαμορφώσω λεπτομερή άποψη για τις επιπτώσεις της πανδημίας του covid 19.
Επίσης προγραμματίζω κύκλο επισκέψεων σε αρμόδιους υπουργούς για την προώθηση αιτημάτων που συγκεντρώνω, προς αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων.

Επικοινωνία με τους ανθρώπους της αγοράς Καρδίτσας συζητώντας μαζί τους για το άνοιγμα των καταστημάτων...

Ο Γιώργος Κωτσός στον εσπερινό του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης στο Μακρυχώρι

Μετά την άρση του lockdown του covid 19 μας δόθηκε η ευκαιρία να εκκλησιαστούμε (τηρώντας τις απαραίτητες αποστασεις) στο Μακρυχώρι, παραμονή της μεγάλης γιορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης!!!!!

Ο Γιώργος Κωτσός στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης (Μητρόπολη) Καρδίτσας

Από τον Αγιο Κωνσταντίνο Καρδίτσας χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες!!!
 

Ο Γιώργος Κωτσός σε σύσκεψη με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας

Σύσκεψη με το Δ. Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας όπου συζητήσαμε για τη στήριξη των εμπορικών καταστημάτων!!!!

Ο Γιώργος Κωτσός σε σύσκεψη με το Δ.Σ. του ΕΒΕ Καρδίτσας

Σύσκεψη με το Δ. Σ. του ΕΒΕ Καρδιτσας όπου ανταλλάξαμε ενδιαφέρουσες απόψεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας!!!!

Επικοινωνία με τους ανθρώπους της αγοράς Μουζακίου συζητώντας μαζί τους για το άνοιγμα των καταστημάτων...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.


Κοινοποίησε το άρθρο με: