Γραφείο Τύπου,  Ενημέρωση,  Κωτσός Γιώργος,  Νομός Καρδίτσας

Συνάντηση Γιώργου Κωτσού με τον π. Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στη λίμνη Πλαστήρα

Κοινοποίησε το άρθρο με:

Θύμισες Κ. Καραμανλή και Γ. Κωτσού για τα έργα στον Αχελώο

Ο Βουλευτής Καρδίτσας  Γιώργος Κωτσός είχε άτυπη συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, όπου του θύμισε τις δύο συναντήσεις τους το 2001 και το 2002 στα έργα του ποταμού Αχελώου.

Την πρώτη φορά στο φράγμα της Συκιάς όπου τότε ο κ. Κωτσός ήταν Δήμαρχος Αργιθέας και το 2002 στη σήραγγα της Δρακότρυπας.

Εκείνη την εποχή με τις επισκέψεις του ο πρώην Πρωθυπουργός αποδείκνυε το αμέριστο ενδιαφέρον του για το μεγάλο εγχείρημα της εκτροπής υδάτων και πράγματι, κατά την διακυβέρνησή του οι εργασίες είχαν προχωρήσει αρκετά!

Συγκεκριμένα, ο Θεσσαλός Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τότε Γ. Σουφλιάς, υπό τις οδηγίες του Κ. Καραμανλή προώθησε σημαντικά τα έργα στον Αχελώο διανοίγοντας πλήρως τη σήραγγα μεταφοράς του νερού στη Θεσσαλία, ενώ προχώρησε την κατασκευή του φράγματος Συκιάς σε ποσοστό 65%!

Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής επισήμανε στον πρώην Πρωθυπουργό τη σπουδαιότητα της γρήγορης μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στην περιφέρειά μας αφού αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο υδατικό πρόβλημα λόγω της ταπείνωσης του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης πριν από μερικούς μήνες, θα έχει σύντομα απτά αποτελέσματα για την επανεκκίνηση των πολύπαθων έργων.


Κοινοποίησε το άρθρο με: