Κωτσός Γιώργος,  Συνάντηση με Κυβερνητικούς Παράγοντες

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη 16/4/21

Κοινοποίησε το άρθρο με:

«Νέο Πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ για Ανέργους»

Συνάντηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού με το Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη

Σε συνέχεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ στο Νομό Καρδίτσας, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κωτσός επισκέφθηκε τον Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ. και φίλο κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη στα γραφεία της διοίκησης του Ο.Α.Ε.Δ. στον Άλιμο. Ο κ. Κωτσός έθεσε στον κ. Πρωτοψάλτη θέματα σχετικά με την ορθή αξιοποίηση των ενισχύσεων που προκηρύσσονται από τον Ο.Α.Ε.Δ.

Τα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο όσον αφορά την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μετά το πέρας της καθολικής απαγόρευσης «Lockdown» και την επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας μας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κωτσός τόνισε πως είναι αρκετά σημαντικό ο Ο.Α.Ε.Δ. να καταστεί αρωγός στον αγώνα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων να επαναφέρουν την οικονομική τους δραστηριότητα στο επίπεδο που βρισκόταν πριν την κρίση του κορωνοϊού.

Ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας ανέφερε στον κ. Πρωτοψάλτη, πως είναι σημαντικό ο Ο.Α.Ε.Δ. πέρα των προγραμμάτων ενίσχυσης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, να προχωρήσει στην έκδοση προγραμμάτων όπου θα ενθαρρύνουν και θα ενισχύσουν ανέργους να ξεκινήσουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα.

          Ο Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ. κ. Πρωτοψάλτης ενημέρωσε τον κ. Κωτσό πως είναι στο σχεδιασμό του Ο.Α.Ε.Δ. η έκδοση ενός τέτοιου προγράμματος το οποίο μάλιστα θα επιδοτεί μέχρι 14.800,00 € για διάστημα ενός έτους με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 6 μήνες. Το παραπάνω πρόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα σε άνεργους να υποβάλλουν τη δική τους επιχειρηματική πρόταση καταθέτοντας ένα οργανωμένο Business plan, καταθέτοντας δηλαδή ένα γραπτό επιχειρηματικό σχέδιο του μοντέλου που η επιχείρηση προβλέπεται να ακολουθήσει.

          Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Κωτσός έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Πρωτοψάλτη και τον παρότρυνε να συνεχίσει το έργο του, λέγοντας του πως είναι εμφανές πως ο Ο.Α.Ε.Δ. έχει αναβαθμιστεί και έχει μετατραπεί σε έναν σύγχρονο οργανισμό, ο οποίος ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της οικονομίας στηρίζοντας έμπρακτα ανέργους και επιχειρήσεις.        


Κοινοποίησε το άρθρο με: