Κωτσός Γιώργος,  Συνάντηση με Κυβερνητικούς Παράγοντες

Στον Γεν. Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη 27/4/21

Κοινοποίησε το άρθρο με:

«Αξιοποίηση της μελέτης του Φράγματος Μουζακίου»

Ζήτησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας από το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη

Ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός πραγματοποίησε  συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κωτσός ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την ύπαρξη προμελέτης του Φράγματος Μουζακίου, η οποία βρίσκεται στα γραφεία της πρώην ΕΥΔΕ Αχελώου.

Να σημειώσουμε πως η υπάρχουσα προμελέτη έχει επεξεργαστεί τρία σενάρια και το πλέον πρόσφορο είναι αυτό που προβλέπει κατασκευή φράγματος μήκους στέψης 450 μ. και ύψους 60μ. Η κατακλυζόμενη επιφάνεια θα είναι 3.760 στρέμματα και θα απαιτηθεί θεμελίωση 65 περίπου μέτρων.

Ο κ. Κωτσός πρότεινε να γίνει σε πρώτη φάση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η συλλογή όλων των διαθέσιμων στοιχείων για το φράγμα Μουζακίου που υπάρχουν είτε στη ΔΕΗ είτε στην πρώην ΕΥΔΕ  Αχελώου και στη συνέχεια να εκπονηθεί άμεσα μελέτη σκοπιμότητας.

Ο Βουλευτής Καρδίτσας υπενθύμισε στο Γ.Γ. τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την υλοποίηση του έργου του Φράγματος Μουζακίου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή όταν συνέβησαν οι καταστροφές του ΙΑΝΟΥ.

 Εκτός του Φράγματος Μουζακίου ο κ. Κωτσός έθεσε στον κ. Καραγιάννη επιπλέον θέματα όπως την ολοκλήρωση του βορείου τμήματος του Ε65, την έναρξη εργασιών που αφορούν την ηλεκτροκίνηση σιδηροδρόμου Φαρσάλων – Καλαμπάκας, την εκκίνηση των έργων συντήρησης των σηράγγων εκτροπής του Αχελώου και την επιτάχυνση των εργασιών αποκατάστασης λόγω του κυκλώνα ΙΑΝΟΥ.

Ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε τον κ. Κωτσό πως είναι θετικός στη κατασκευή του Φράγματος Μουζακίου και πως θα αξιοποιήσει την προμελέτη.

Σχετικά με το βόρειο τμήμα του Ε65 ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε το Βουλευτή πως μέσα Ιουλίου θα ξεκινήσει το έργο καθώς στο ταμείο Ανάκαμψης συμπεριλαμβάνονται εκατομμύρια ευρώ για φέτος για το συγκεκριμένο έργο.

Αρχές Ιουνίου θα δημοπρατηθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης του σιδηροδρόμου Φαρσάλων – Καλαμπάκας, αξίας 50 εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά τα έργα συντήρησης των σηράγγων εκτροπής του Αχελώου προϋπολογισμού 1,8 εκατομμύρια ευρώ θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.

Τέλος, σχετικά με τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τον ΙΑΝΟ ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ θα κατατεθούν στο ελεγκτικό συνέδριο οι όροι της σύμβασης μέσα της Μεγάλης εβδομάδας με στόχο να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό.


Κοινοποίησε το άρθρο με: