Δήμος Μουζακίου,  Κοινοβουλευτικό Έργο,  Κωτσός Γιώργος,  Συνάντηση με Κυβερνητικούς Παράγοντες

Στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα 17/12/21

Κοινοποίησε το άρθρο με:

«Κυβερνητικό σχέδιο την μείωση του Ενεργειακού κόστους των αγροτών»

Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα πραγματοποίησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός

Η κατακόρυφη αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος που συνεπάγεται την εκτόξευση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και το ζήτημα του υδροηλεκτρικού εργοστασίου της Βατσουνιάς βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

«H ενεργειακή κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη φέρνει στο προσκήνιο μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων θέτοντας τον πρωτογενή τομέα παραγωγής σε μία κατάσταση που δεν ευνοεί την πραγματοποίηση του επιδιωκόμενου.   Η ενίσχυση του γεωργικού εισοδήματος είναι ο πιο σύντομος δρόμος ο οποίος θα οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας του αγροδιατροφικού τομέα δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες ώστε το αγροτικό επάγγελμα να είναι ελκυστικό, ανθεκτικό και βιώσιμο», τόνισε ο κ. Κωτσός στον Υπουργό Ενέργειας ζητώντας την περεταίρω στήριξη των αγροτών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις που είδαν στους λογαριασμούς τους οι οποίες αφορούν κατανάλωση ρεύματος τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ η αύξηση του ρεύματος έγινε το φθινόπωρο.  

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημέρωσε τον κ. Κωτσό πως ετοιμάζεται κυβερνητικό σχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει ισχυρή μείωση του κόστους του πρωτογενούς τομέα το οποίο θα εξειδικευτεί από τον πρωθυπουργό το Σάββατο κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2022, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι αγρότες απέναντι στην παγκόσμια κρίση που έχει εκτινάξει τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου.

Επιπλέον, ο κ. Κωτσός έθεσε στον κ. Σκρέκα το ζήτημα του υδροηλεκτρικού εργοστασίου της Βατσουνιάς όπου λόγω τεχνικών δυσκολιών για το έτος 2020 δεν καταβλήθηκαν τα έσοδα στους κατοίκους της Βατσουνιάς οι οποίοι είναι μέτοχοι του υδροηλεκτρικού εργοστασίου. Ο κ. Κωτσός ενημέρωσε τον Υπουργό ότι έχει ετοιμάσει μία Βουλευτική Τροπολογία με την οποία θα δοθεί λύση στο ανωτέρω ζήτημα. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατανόησε τη σοβαρότητα του προβλήματος, αποδέχθηκε τα όσα περιλαμβάνει η Βουλευτική Τροπολογία και ενημέρωσε το Βουλευτή πως θα εξεταστεί από τη νομική υπηρεσία του υπουργείου πριν συζητηθεί στη Βουλή.    

 

 


Κοινοποίησε το άρθρο με: