Βουλή των Ελλήνων,  Κοινοβουλευτικό Έργο,  Νομός Καρδίτσας,  Συνάντηση με Κυβερνητικούς Παράγοντες

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παρά Τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για φυσικές καταστροφές κ. Χρήστο Τριαντόπουλο 23/2/22

Κοινοποίησε το άρθρο με:

Την επιτάχυνση των διαδικασιών αποζημιώσεων των πληγέντων αγροτών και επιχειρήσεων από τον ΙΑΝΟ ζήτησα από τον Υφυπουργό Παρά Τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για φυσικές καταστροφές κ. Χρήστο Τριαντόπουλο στη σημερινή μας συνάντηση.
Στο επίκεντρο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας έθεσα το ζήτημα των αποζημιώσεων επιχειρήσεων και αγροτών που πλήγηκαν από τον ΙΑΝΟ. Συγκεκριμένα ανέφερα πως ένας σημαντικός αριθμός πληγέντων από τον ΙΑΝΟ επιχειρήσεων και αγροτών δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί για το σύνολο των καταστροφών που έχουν υποστεί ζητώντας να επιτυχανθούν οι διαδικασίες.
Ο κ. Τριαντόπουλος με ενημέρωσε πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καθυστερούν τις αποπληρωμές, είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των φακέλων έχουν ελλείψεις και τα περισσότερα πιστοποιητικά από το ΓΕΜΗ και τα πιστοποιητικά Δικαστικής Φερεγγυότητας έχουν λήξει. Επιπλέον, ο κ. Τριαντόπουλος με πληροφόρησε πως προκειμένου να προχωρήσουν με γρηγορότερους ρυθμούς οι διαδικασίες και να μην ταλαιπωρηθούν οι δικαιούχοι, αποφασίστηκε να ζητούνται τα πιστοποιητικά από το ΓΕΜΗ και τα πιστοποιητικά Δικαστικής Φερεγγυότητας από την Κρατική Αρωγή και όχι από τους πολίτες.
Επίσης, έθεσα στον κ. Τριαντόπουλο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των ζημιών στα σπίτια τους, καθώς οι τράπεζες δεν είναι πρόθυμες να δώσουν το 40% της συνολικής αποζημίωσης ως άτοκο δάνειο όπως προβλέπεται από τη σχετική εγκύκλιο. Ο κ. Τριαντόπουλος αντιλήφθηκε το πρόβλημα και με διαβεβαίωσε ότι θα το εξετάσει με τις διοικήσεις των τραπεζών έτσι ώστε να δοθεί η βέλτιστη δυνατή λύση.


Κοινοποίησε το άρθρο με: