Γραφείο Τύπου,  Ενημέρωση,  Κωτσός Γιώργος,  Νομός Καρδίτσας

Συνάντηση Γιώργου Κωτσού με το σύλλογο πασχόντων Θαλασσαιμίας Καρδίτσας 9/2/21

Κοινοποίησε το άρθρο με:

Παρέμβαση Γ. Κωτσού σε Β. Κικίλια για περαιτέρω στελέχωση της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας!

Με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Πασχόντων Θαλασσαιμίας Καρδίτσας (ΣΥ.ΠΑ.ΘΑ.Κ.) συναντήθηκε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Νικολάου, με τα μέλη κ.κ. Σεραφείμ Αρβανίτη και Μάρκο Ψηφή, οι οποίοι και έθιξαν το θέμα της υποστελέχωσης της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Αμέσως μετά την σχετική ενημέρωση, ο κ. Κωτσός προχώρησε σε παρέμβαση στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια για την πρόσληψη τουλάχιστον ενός γιατρού Αιματολόγου, αλλά και αναγκαίου νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού.

Σχετικά με το ζήτημα ο Βουλευτής δήλωσε τα παρακάτω :

«Η ραγδαία εξάπλωση παγκοσμίως της νόσου COVID-19, άλλαξε ριζικά τις ζωές όλων μας. Οι έκτακτες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε και στη χώρα μας είναι πρωτόγνωρες, ενώ το ιατρικό προσωπικό δίνει σκληρές μάχες σε όλη την επικράτεια για να ανταπεξέλθει και μέχρι τώρα το καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία, στη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων εκατό ετών! Η κυβέρνησή μας, από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της φονικής πανδημίας, επικέντρωσε τις προσπάθειές της στην προστασία των συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας λειτουργεί από το 1981 και έχει επιτελέσει σπουδαίο έργο στο Νομό μας, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στους πάσχοντες και στις οικογένειες τους. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, γι’ αυτό κατέθεσα σχετική Αναφορά μου στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, ζητώντας να προχωρήσει το γρηγορότερο δυνατό στις απαραίτητες ενέργειες κάλυψης των κενών στη Μονάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».


Κοινοποίησε το άρθρο με: