Ερωτήσεις...,  Κοινοβουλευτικό Έργο,  Κωτσός Γιώργος

Τροπολογία για παράταση εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ 28/7/22

Κοινοποίησε το άρθρο με:

«Παράταση στα αθλητικά σωματεία να εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ»

Την παράταση μέχρι 17.8.2022 για την εγγραφή των Αθλητικών Σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ ζήτησα με Βουλευτική Τροπολογία – Προσθήκη σε συνεργασίας με 37 συναδέλφους του Βουλευτές. Η αναφερόμενη τροπολογία κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την προστασία του περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις».
Την Τροπολογία – Προσθήκη υποστήριξε από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης.
Στην Αιτιολογική έκθεση υποστηρίξαμε ότι παρά το γεγονός ότι έχει διαπιστωθεί η εξαιρετική ανταπόκριση των ερασιτεχνικών σωματείων στην υποχρέωσή τους εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας των αρμοδίων υπηρεσιών σε συνδυασμό με την ελλιπή στελέχωσή τους λόγω των θερινών διακοπών, είναι ορατός ο κίνδυνος πολλά σωματεία να μην κατορθώσουν να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις απαιτούμενες διαδικασίες.
Επιπλέον, σημειώσαμε ότι με την προτεινόμενη τροπολογία και κατόπιν σχετικών αιτημάτων ενδιαφερομένων σωματείων σκοπείται η διευκόλυνση των σωματείων, που έχουν απομείνει προς εγγραφή, με την παροχή προς αυτά του αναγκαίου χρόνου, ήτοι (17) επιπλέον ημερών για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ώστε να είναι σε θέση εφεξής να απολαμβάνουν όλες τις παροχές της πολιτείας.

Κοινοποίησε το άρθρο με: