Γραφείο Τύπου,  Κωτσός Γιώργος,  Νομός Καρδίτσας

Συνεργασία με τους Δημάρχους του Νομού Καρδίτσας είχε ο Βουλευτής Ν. Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός

Κοινοποίησε το άρθρο με:

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ (ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ) ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ο.Δ.Υ. ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ.

Συνεργασία με τους Δημάρχους του Νομού Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο (Καρδίτσας), κ. Θ. Σκάρλο (Σοφάδων), κ. Φ. Στάθη (Μουζακίου), κ. Γ. Σακελλαρίου (Παλαμά), κ. Π. Νάνο (Λίμνης Πλαστήρα) και κ. Α. Στεργίου (Αργιθέας), είχε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός για κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής μας αυτή την περίοδο.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τα 20 περίπου κρούσματα Κορονωϊού που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον οικισμό ΡΟΜΑ, στη συνοικία «Νέα Σμύρνη» της γειτονικής Λάρισας, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός συζήτησε με τους Δημάρχους την κατάθεση στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), αιτήματος άμεσης διενέργειας ελέγχων στους ΡΟΜΑ του Νομού μας.

Κατά τις επαφές του Βουλευτή με τους αιρετούς άρχοντες, κοινή ήταν η διαπίστωση της ανάγκης διεξαγωγής αυτών των προληπτικών εξετάσεων για τον ιό COVID 19 στους καταυλισμούς των ΡΟΜΑ σε Καρδίτσα και Σοφάδες που δεν είναι μακριά από αυτόν της Λάρισας, για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ύπαρξης κάποιου «κρυφού» κρούσματος.

Όπως τονίστηκε από όλους τους συνομιλητές, θα πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο η σημερινή εξαιρετική θέση του Ν. Καρδίτσας στον Ελληνικό χάρτη προσβολής από τον Κορωνοϊό, δεδομένου ότι επίσημα τουλάχιστον συνεχίζει να παραμένει «αλώβητος» από την πανδημία.

          Ακολούθως, ο κ. Κωτσός ζήτησε από τους Δημάρχους αναλυτική ενημέρωση για την έκταση των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία σε καλλιέργειες και υποδομές.

Ο Βουλευτής υπογράμμισε πως ήδη έχει έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και ειδικά με την ηγεσία του ΕΛΓΑ, για άμεσες εκτιμήσεις και γρήγορη ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισης κονδυλίων ενίσχυσης των πληγέντων ΟΤΑ και καταβολής αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς.


Κοινοποίησε το άρθρο με: