Βουλή των Ελλήνων,  Γραφείο Τύπου,  Ερωτήσεις...,  Κοινοβουλευτικό Έργο,  Κωτσός Γιώργος,  Νομός Καρδίτσας

Αναφορά προς το Υπ. Υπ. & Μεταφορών από το Γιώργο Κωτσό

Κοινοποίησε το άρθρο με:

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠ.ΜΕ. Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

«Κύριε Υπουργέ
Οι Αστικές Συγκοινωνίες στο Νομό Καρδίτσας αποτελούν το μοναδικό φορέα μαζικής μεταφοράς των μαθητών του Δήμου Καρδίτσας στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής, των φοιτητών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και όλων των κατοίκων στο κέντρο της Καρδίτσας, στις περιφερειακές συνοικίες της και στα γύρω χωριά.
Ο λόγος για την Εταιρεία «ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Α.Ε.», που αδιάληπτα όλα αυτά τα χρόνια έχει ανταποκριθεί με απόλυτη συνέπεια στον ξεχωριστό ρόλο της που είναι η εξυπηρέτηση των ιδιαίτερων αναγκών του αστικού πληθυσμού για γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις.
Μέχρι πρότινος, τα δρομολόγια του «ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» εκτελούνταν κανονικά και η μεταφορική δραστηριότητα εξελίσσονταν με ομαλότητα στην περιοχή ευθύνης του, αφήνοντας ικανοποιημένους τόσο τους επαγγελματίες του κλάδου, όσο και το επιβατικό κοινό.
Η έλευση όμως της πανδημίας του φονικού ιού COVID 19, άλλαξε δραματικά τα δεδομένα στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή του τόπου, αλλά και στις αστικές συγκοινωνίες.
Τα περιοριστικά και απαγορευτικά μέτρα που αναγκάστηκε να εφαρμόσει η Ελληνική κυβέρνηση σε όλη τη χώρα για να ανακόψει τη μετάδοση του ιού και να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία, έπληξαν καίρια το νευραλγικό τομέα των μεταφορών.
Η επιβατική κίνηση έπεσε στο ναδίρ διότι δεν υπάρχει μετακίνηση μαθητών, εκπαιδευτικών και φοιτητών αφού όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι κλειστά, δεν υπάρχει μετακίνηση της πλειοψηφίας των κατοίκων προς και από το κέντρο, καθώς έκλεισαν Υπηρεσίες, Οργανισμοί, καταστήματα, Γραφεία και δεν λειτουργούν ούτε οι λαϊκές αγορές οι οποίες συνέβαλαν κατά τις ημέρες της δραστηριότητάς τους, στην κατακόρυφη αύξηση της κίνησης πολιτών με τα αστικά λεωφορεία.
Κύριε Υπουργέ
Όπως μου επισήμαναν εκπρόσωποι της Εταιρείας «ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Α.Ε.», οι επαγγελματίες-μέλη της έχουν πλέον περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο καθώς τα έσοδα είναι σχεδόν μηδενικά και τα έξοδά τους δυσβάσταχτα, αφού είναι υποχρεωμένοι να συνεχίζουν τα δρομολόγια με τα λεωφορεία τους χωρίς επιβάτες!
Ουσιαστικά, η εν λόγω Εταιρεία έχει μετατραπεί σε μια συνεχώς πληττόμενη εν λειτουργία επιχείρηση, γι’ αυτό σας απευθύνω έκκληση να εξετάσετε θετικά την ένταξή της στο πρόγραμμα ειδικής επιδότησης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις Αστικές Συγκοινωνίες.
Στην παρούσα, πολύ δύσκολη συγκυρία, είναι η μοναδική λύση να μπορέσει η Εταιρεία αυτή να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις της (μισθοδοσίες προσωπικού, ασφαλιστικές εισφορές, έξοδα κινήσεως λεωφορείων, φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις) και ταυτόχρονα να ανακουφιστούν τα μέλη της (ιδιοκτήτες οδηγοί, προσωπικό κίνησης) από τα πολλά έξοδα.


Κοινοποίησε το άρθρο με: