Ενημέρωση,  Ερωτήσεις...,  Κοινοβουλευτικό Έργο,  Κωτσός Γιώργος

Ο Γιώργος Κωτσός ζητά την παρέμβαση των Υπουργών ΥΠ.Ε.Κ.Α Κώστα Σκρέκα & Προ.Πο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη 19/01/21

Κοινοποίησε το άρθρο με:

ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο Γ. ΚΩΤΣΟΣ ΑΠΌ Κ. ΣΚΡΕΚΑ ΚΑΙ Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Άρση της ισχύουσας απαγόρευσης του κυνηγιού και του ψαρέματος που είχε παραταθεί στο πλαίσιο εφαρμογής του δεύτερου lockdown στη χώρα, ζητά ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γ. Κωτσός με παρέμβασή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος – Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα και Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη.

Συγκεκριμένα, στη σχετική Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο Καρδιτσιώτης Πολιτικός, επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί

«Στις τελευταίες ανακοινώσεις της πολιτικής προστασίας που αφορούν την χαλάρωση των μέτρων, δόθηκε παράταση της απαγόρευσης σε κυνήγι και ψάρεμα, χωρίς να επιτραπεί η επανέναρξη τους. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει η δυνατότητα άσκησης των άνωθεν δραστηριοτήτων λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων και είναι κάτι το οποίο πρέπει να εξετάσουμε. Η μετακίνηση των ανθρώπων μπορεί να δικαιολογηθεί για την άσκηση της κυνηγητικής δραστηριότητας ή του ψαρέματος πάντα με τήρηση των μέτρων προστασίας.

Κύριοι Υπουργοί,

Με την θετική ανταπόκριση σας στο ευαίσθητο θέμα των συνανθρώπων μας που δραστηριοποιούνται με το κυνήγι και το ψάρεμα θα δώσουμε το μήνυμα πως με σεβασμό για την δημόσια υγεία και με την ατομική ευθύνη του καθενός είναι εφικτή η άρση της απαγόρευσης και την υπαγωγή αυτών των δραστηριοτήτων στις εξαιρέσεις μετακίνησης».


Κοινοποίησε το άρθρο με: