Βουλή των Ελλήνων,  Ερωτήσεις...,  Κοινοβουλευτικό Έργο,  Κωτσός Γιώργος

Παρέμβαση Γιώργου Κωτσού στον Υπ. Υποδ. & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή 18/01/21

Κοινοποίησε το άρθρο με:

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΚΩΤΣΟΥ ΣΕ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΙΑΝΟ»!

Σε μια ουσιαστική παρέμβαση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή προχώρησε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, προκειμένου να αποζημιωθούν επιχειρηματικά πάγια, (χρήσιμα έγγραφα, τιμολόγια, ενεργός εξοπλισμός κ.ά) που φυλάσσονταν σε πρώην επαγγελματικούς η εμπορικούς χώρους, (κυρίως παλιά καταστήματα), οι οποίοι καταστράφηκαν μαζί με το αποθηκευμένο σε αυτούς υλικό στην Καρδίτσα, το βράδυ της 18ης-19ης Σεπτεμβρίου 2020, κατά την πλημμύρα του μεσογειακού κυκλώνα «ΙΑΝΟΥ».

Ειδικότερα, ο κ. Κωτσός στην σχετική Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή επισημαίνει μεταξύ άλλων τα παρακάτω!

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Στο Νομό Καρδίτσας το μήνα Σεπτέμβριο του 2020 και  συγκεκριμένα το βράδυ της 18ης-19ης, ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα φυσικό φαινόμενο  που  όμοιο  του  δεν  είχαμε  ξαναδεί στον τόπο. 

Ο  καταστροφικός κυκλώνας «ΙΑΝΟΣ» στο πέρασμα  του   προκάλεσε ποικίλες καταστροφές οδηγώντας την οικονομική δραστηριότητα του Νομού μας στο ναδίρ.

Οι ζημίες οι οποίες δεχτήκαμε ήταν ανυπολόγιστες. Η κυβέρνηση σε αυτές τις δύσκολες ώρες αντέδρασε άμεσα και με γρήγορες διαδικασίες έδωσε την δυνατότητα για ανακούφιση των πληγέντων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov.gr.

Σε αυτό το σημείο ωστόσο θα ήθελα να σταθώ στις αποζημιώσεις που θα πρέπει κατά την άποψή μου να χορηγηθούν για την καταστροφή επιχειρηματικών παγίων (χρήσιμων εγγράφων, τιμολογίων, ενεργού εξοπλισμού κ.α.) που φυλάσσονταν σε πρώην επαγγελματικούς η εμπορικούς χώρους (κυρίως παλιά καταστήματα), οι οποίοι πλημμύρισαν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Να σημειωθεί ότι πολλοί από αυτούς τους χώρους αφορούσαν σε επιχειρήσεις οι οποίες εξαιτίας της επέλασης της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), προέβησαν σε αναστολή της λειτουργίας τους!

Απευθύνω έκκληση κ. Υπουργέ να ενσκήψετε άμεσα στο αναδυθέν ζήτημα και να εξετάσετε θετικά τη δυνατότητα χορήγησης αποζημίωσης στους επιχειρηματίες δικαιούχους που ανήκουν στην ως άνω αναφερόμενη κατηγορία πληγέντων από τον «ΙΑΝΟ».


Κοινοποίησε το άρθρο με: