Δήμος Αργιθέας,  Κοινοβουλευτικό Έργο,  Κωτσός Γιώργος,  Συνάντηση με Κυβερνητικούς Παράγοντες

Παρέμβαση στον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη 29/10/21

Κοινοποίησε το άρθρο με:

Δεκτή η παρέμβαση Κωτσού για παράταση έως 20 Αυγούστου 2022 της χορήγησης αποζημιώσεων των κτιρίων που επλήγησαν από το σεισμό της 31ης Αυγούστου 2018

Εκδόθηκε απόφαση με την οποία ικανοποιείται το αίτημα που είχε καταθέσει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός προς τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργο Καραγιάννη   

 

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός είχε καταθέσει αίτημα προς τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργο Καραγιάννη με το οποίο ζητούσε να δοθεί παράταση ενός έτους προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής. Η χορήγηση στεγαστικής συνδρομής αφορά την αποκατάσταση των πληγέντων κτιρίων από τον σεισμό της 31ης Αυγούστου 2018 στις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κωτσός είχε ζητήσει από τον κ. Καραγιάννη την έκδοση νέας Υπουργικής Απόφασης η οποία θα είναι αντίστοιχη της αριθμ. ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/5229/Α321/03.08.2020 (ΦΕΚ3357/Β΄/11.08.2020) με την οποία θα παρατείνεται για δεύτερο έτος η προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων, μέχρι τις 20 Αυγούστου 2022. Ο πρωτεύων λόγος για τον οποίο ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής είχε αιτηθεί την εν λόγω παράταση είναι η επιμήκυνση των περιοριστικών μέτρων που  επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Τα περιοριστικά μέτρα δημιούργησαν περεταίρω δυσκολίες στους πληγέντες, κάνοντάς τους το αδύνατο να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη σύνταξη και υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών που αφορούν την αποκατάσταση των κτιρίων τους.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις Υποδομές αναγνώρισε τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπισαν οι πληγέντες των εν λόγω περιοχών και μετά το αίτημα του κ. Κωτσού προχώρησε σε έκδοση Υπουργικής Απόφασης με Αρ. πρωτ. ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/18670/Α321 ορίζεται νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων σχετικά με τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τον σεισμό της 31ης Αυγούστου 2018, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

 

 


Κοινοποίησε το άρθρο με: