Κωτσός Γιώργος,  Συνάντηση με Κυβερνητικούς Παράγοντες

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για διοικητή Νοσοκομείου στην Καρδίτσα 1/11/21

Κοινοποίησε το άρθρο με:

«Άμεση τοποθέτηση Διοικητή στο Νοσοκομείο Καρδίτσας»

Ζήτησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός από τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους 

Η αντιμετώπιση της πανδημίας, το εμβολιαστικό πρόγραμμα, οι αναστολές εργασίας και το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Βουλευτή της Νέα Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού και του Υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο αντρών ήταν το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, καθώς μετά την παραίτηση του πρώην Διοικητή,  εκτελεί χρέη Διοικητή, ο Διοικητής του Ν. Τρικάλων κ. Κώστας Γρηγορίου .

Ο κ. Κωτσός επισήμανε στον Υπουργό Υγείας την αναγκαιότητα άμεσης τοποθέτησης προσωρινού διοικητή στο Νοσοκομείο Καρδίτσας. Ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής τόνισε πως το Νοσοκομείο Καρδίτσας χρειάζεται  Διοικητή ο οποίος θα ασχολείται αποκλειστικά με αυτό καθώς απαιτείται συνεχής παρακολούθηση των ζητημάτων όπου προκύπτουν. Επιπλέον σημείωσε, πως είναι σχεδόν αδύνατο για ένα άτομο να διοικεί δύο Νοσοκομεία και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει καθημερινά ο κ. Γρηγορίου αποτελεί επιτακτική ανάγκη η άμεση τοποθέτηση  προσωρινού Διοικητή για το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Ο προσωρινός Διοικητής, πρότεινε ο  κ. Κωτσός, θα εκτελεί τα καθήκοντα του μέχρις ότου πραγματοποιηθεί η μόνιμη πλήρωση της θέσης, η οποία θα γίνει με την έκδοση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη της θέσης του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος.

Ο Υπουργός Υγείας, αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του Καρδιτσιώτη Βουλευτή καθώς αναγνώρισε πως τις δύσκολες ώρες που όλοι μας διανύσαμε και διανύουμε με την πανδημία του κορωνοϊού, οφείλουμε να διασφαλίζουμε ότι το σύστημα υγείας της χώρας μας θα λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θα παραμείνει πρώτη προτεραιότητα και δε θα το στερηθεί κανένας πολίτης.

«Στη συνάντηση που είχα με τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη έθεσα το επείγον  ζήτημα του άμεσου ορισμού προσωρινού διοικητή στο Νοσοκομείο Καρδίτσας μέχρις να ολοκληρωθεί η κατά το νόμο διαδικασία τοποθέτηση διοικητή μετά την παραίτηση του κ. Κεχαγιά. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει  ο κ. Γρηγορίου να καλύψει διοικητικά και  τα δύο Νοσοκομεία αναγνωρίζονται απ’ όλους μας, αλλά απαιτείται διοικητής με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο Νοσοκομείο Καρδίτσας καθώς τα ζητήματα που ανακύπτουν καθημερινά είναι πάρα πολλά. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που το σύστημα υγείας δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία η αναγκαιότητα αυτή αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο. Ο κ. Πλεύρης κατανόησε στη σοβαρότητα της κατάστασης και δεσμεύτηκε να δώσει λύση στο ανακύψαν πρόβλημα το συντομότερο δυνατό.» Δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κωτσός


Κοινοποίησε το άρθρο με: