Κοινοβουλευτικό Έργο,  Κωτσός Γιώργος,  Συνάντηση με Κυβερνητικούς Παράγοντες

Συνάντηση με τον πρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ευάγγελο Σημανδράκο 21/10/22

Κοινοποίησε το άρθρο με:

«Ανοίγει πλατφόρμα ενστάσεων για όσους αγρότες αδικήθηκαν από το monitoring»

Στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ βρέθηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του οργανισμού κ. Ευάγγελο Σημανδράκο.

Τη συζήτηση των 2 αντρών μονοπώλησε το ζήτημα το όποιο έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τους ελέγχους διασταύρωσης των στοιχείων οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με τη μέθοδο τεχνικών παρακολούθησης γης (monitoring) στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Ο κ. Κωτσός σημείωσε στον κ. Σημανδράκο πως υπάρχουν αρκετοί αγρότες στο Νομό Καρδίτσας οι οποίοι ελέγχοντας τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, διαπίστωσαν πως η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης (τσεκ) ήταν μειωμένη σε σχέση με όσα έπρεπε να τους καταβληθούν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωτσός τόνισε στον Πρόεδρο τους ΟΠΕΚΕΠΕ πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης ικανοποιητικής και δίκαιης λύσης καθώς οι αγρότες του Νομού Καρδίτσας έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια αρκετές φορές στο «μάτι του κυκλώνα» και έχουν πληγεί οικονομικά.

Ο κ. Σημανδράκος άκουσε με προσοχή τα όσα του μετέφερε ο κ. Κωτσός και αφού αναγνώρισε τη σπουδαιότητα του προβλήματος ενημέρωσε το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας πως όσοι αγρότες έχουν παρατηρήσει διαφορές στην καταβολή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης (τσεκ) θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα η οποία θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα τοπικά περιφερειακά καταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ έτσι ώστε να ενημερωθούν για τη διαδικασία ενστάσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ πληροφόρησε τον Καρδιτσιώτη Βουλευτή πως η εξέταση των ενστάσεων θα συνοδευτεί από επιτόπια επαλήθευση εκτιμητών του οργανισμού όπου θα εξετασθούν και οι μάρτυρες τους οποίους υποχρεούνται να έχουν αφήσει.  

Τέλος, ο κ. Σημανδράκος ενημέρωσε τον κ. Κωτσό πως όσον αφορά τους αγρότες οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές θα προσκομίσουν τη βεβαίωση από τον ΕΛΓΑ και θα δικαιωθούν αμέσως μετά τη διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ.


Κοινοποίησε το άρθρο με: