Κωτσός Γιώργος,  Συνάντηση με Κυβερνητικούς Παράγοντες

Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη 22/9/22

Κοινοποίησε το άρθρο με:

«Στήριξη του Ορεινού Τουρισμού με περισσότερα Voucher για αυτές τις περιοχές»

Συνάντηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με την Υφυπουργού Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη

Στο Υπουργείο Τουρισμού βρέθηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός όπου πραγματοποίησε συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάπτυξη και η στήριξη του ορεινού τουρισμού όπου ο κ. Κωτσός τόνισε στην κα. Ζαχαράκη πως ενώ το καλοκαίρι του 2022 έχει καταγράψει ιστορικό ρεκόρ για τον τουρισμό της πατρίδας μας, υπάρχουν άλλες μορφές τουρισμού και άλλα μέρη τα οποία δεν έχουν την επιθυμητή ανάπτυξη. Επιπλέον, σημείωσε πως προκειμένου να στηρίξουμε αυτά τα είδη τουρισμού όπως είναι ο ορεινός τουρισμός, ο χειμερινός τουρισμός, ο ιαματικός τουρισμός και ο τουρισμός περιπέτειας θα μπορούσαμε να δώσουμε περισσότερα voucher από το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» ειδικά για αυτές τις περιοχές έτσι ώστε να αναπτυχθούν και να στηριχθούν περαιτέρω τουριστικές περιοχές όπως η Λίμνη Πλαστήρα και τα Λουτρά Σμοκόβου».

Στην ατζέντα της συνάντησης του Καρδιτσιώτη Βουλευτή κ. Γιώργου Κωτσού και της Υφυπουργού Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη βρέθηκαν επίσης ο χειμερινός τουρισμός, τα voucher του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», ο ιαματικός τουρισμός, ο τουρισμός περιπέτειας και η επιμόρφωση των απασχολούμενων στον τουρισμό στελεχών.

Η κα. Ζαχαράκη ενημέρωσε το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας πως ξεκινάει εκ νέου η καμπάνια ζήσε την Ελλάδα το χειμώνα διαφημίζοντας την Ελλάδα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Έτσι, αυτή η καμπάνια επικοινωνίας για τον χειμερινό τουρισμό, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις ορεινές περιοχές θα ενισχύσει αποτελεσματικά τη λειτουργία των ξενοδοχείων που είναι ανοιχτά σε 12μηνη βάση και δραστηριοποιούνται σε αυτές τις περιοχές.

Επιπλέον, θα υπάρξουν ειδικές συναντήσεις με εξειδικευμένους tour  operator του εξωτερικού έτσι ώστε διαφημιστεί ο ορεινός τουρισμός της χώρας μας με διάφορες δράσεις στο εξωτερικό όπως εκθέσεις, συνέδρια κλπ. Στόχος είναι να προβάλουμε μέσα από αυτές τις δράσεις και τον τουρισμό περιπέτειας (extreme sports, canoe kayak, ορεινή ορειβασία κλπ) τον οποίο μπορούν να προσφέρουν περιοχές όπως η Λίμνη Πλαστήρα, Λίμνη Σμοκόβου, Μουζακίου και Αργιθέας.   

          Η Υφυπουργός Τουρισμού, πληροφόρησε επίσης τον κ. Κωτσό πως με τον διπλασιασμό των voucher του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», οι δικαιούχοι θα φτάσουν τους 400.000 και θα δαπανηθούν περισσότερα από 60 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί περίπου 275.000 δικαιούχοι. Όσον αφορά τα επιμορφωτικά προγράμματα για του απασχολούμενους στον τουρισμό εργαζομένους έχουν δεσμευτεί περισσότερα από 46 εκατομμύρια Ευρώ από πόρους του ταμείου ανάκαμψης έτσι ώστε να βελτιώσουμε το επίπεδο των εργαζομένων.

          Τέλος ο κ. Κωτσός σημείωσε στην κα. Ζαχαράκη πως οφείλουμε να μεριμνήσουμε με γενναία προγράμματα στήριξης και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο ιαματικός τουρισμούς καθώς στη χώρα μας,  όλος ο γεωγραφικός χώρος είναι πλούσιος σε ιαματικές πηγές και σύμφωνα με αρκετές έρευνες, υπάρχουν περισσότερα από 800 σημεία στα οποία αναβλύζουν ιαματικά νερά.            


Κοινοποίησε το άρθρο με: