Ενημέρωση,  Κωτσός Γιώργος,  Συνάντηση με Κυβερνητικούς Παράγοντες

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη 2/3/24

Κοινοποίησε το άρθρο με:

Συνάντηση του Γιώργου Κωτσού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο βουλευτής Καρδίτσας έθεσε στον πρωθυπουργό μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τη Θεσσαλία

Ο βουλευτής Ν.Καρδίτσας, Γιώργος Κωτσός, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός αρχικά εξήρε τον κ.Κωτσό για την κοινοβουλευτική του παρουσία, καθώς και για το παραγωγικό του έργο στην προεδρεία της Επιτροπής , Προϋπολογισμού, Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του κράτους.

Ο βουλευτής Καρδίτσας κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ανέπτυξε δύο βασικές προτάσεις του, αρχικά σχετικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα της Καρδίτσας, με ένα κοστολογημένο σχέδιο.

Εν συνεχεία, παρέθεσε προτάσεις του σχετικά με την Προστασία και την Ανάπτυξη των Δασών, σε μια περίοδο που το κλίμα αλλάζει και η χώρα μας είναι ευάλωτη σε φυσικές καταστροφές. Ο κ.Κωτσός αναφέρθηκε ιδιαίτερα και στην αξιοποίηση της βιομάζας και των δασικών υπολειμμάτων για την παραγωγή ενέργειας. Ο βουλευτής Καρδίτσας κατέθεσε στον πρωθυπουργό τις παραπάνω προτάσεις εγγράφως και τόνισε την μεγάλη σημασία της πράσινης ανάπτυξης στη Θεσσαλία.

Οι δύο άνδρες, αναφέρθηκαν εκτενώς στα προβλήματα που δημιούργησαν οι αλλεπάλληλες και πρωτόγνωρες κακοκαιρίες στη Θεσσαλία. Ο κ.Κωτσός στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των αποζημιώσεων της κακοκαιρίας Daniel και στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του διαβεβαίωσε τον βουλευτή Καρδίτσας, ότι η Θεσσαλία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο του αναπτυξιακού προγράμματος της χώρας. Ο κ. Κωτσός ζήτησε από τον πρωθυπουργό περαιτέρω ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, καθώς αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.

Επιπρόσθετα, ο βουλευτής Καρδίτσας έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ζήτημα των διεκδικούμενων εκτάσεων από το Δημόσιο και ζήτησε την άμεση τακτοποίηση τους , καθώς αυτό αφορά 800 ανθρώπους σε 24 οικοδομικά τετράγωνα του κέντρου της πόλης της Καρδίτσας.

Τέλος ο κ.Κωτσός επισήμανε στον πρωθυπουργό την αδήριτη ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης της Λίμνης Πλαστήρα, με την κατασκευή υδατοδρομίου, συνδέοντάς την έτσι με τη νησιωτική χώρα και καθιστώντας την ένα προορισμό τεσσάρων εποχών. 

[

Κοινοποίησε το άρθρο με: