Γραφείο Τύπου,  Ερωτήσεις...,  Κωτσός Γιώργος,  Νομός Καρδίτσας

Παρέμβαση στο Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων για BONUS στους μαθητές και στην κα Νίκη Κεραμέως 2/10/20

Κοινοποίησε το άρθρο με:

“BONUS” ΣΕ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Όπως γνωρίζετε ο Νομός Καρδίτσας επλήγη σχεδόν ολοκληρωτικά από τις πλημμύρες τις 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου από τα φαινόμενα που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός.

Φυσικά ο αντίκτυπος αυτής της καταστροφής θα επηρεάσει και την εκπαιδευτική κοινότητα και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές γενιές ως προς τον τρόπο που η πολιτεία στέκεται και στάθηκε αρωγός.

Θα ήθελα να σταθώ στο γεγονός όμως που παρουσιάστηκε στις Πανελλήνιες του 2018 και θεωρώ πως είναι συνετό και φρόνιμο να συμβεί και στις Πανελλήνιες του 2021. Τότε εισήλθε η πρόβλεψη για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των μαθητών περιοχών που επλήγησαν από πλημμύρες καθ’ υπέρβασιν του αριθμού εισακτέων για όσους συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες 2018.

Πιστεύω λοιπόν πως η διατάξη που αναφέρει πως οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ περιοχών  
που έχουν πληγεί εξαιτίας βίαιων φυσικών καταστροφών, όπως ιδίως από καταστροφικούς σεισμούς και πλημμύρες, και οι οποίοι συμμετέχουν, κατά το ίδιο σχολικό έτος με το συμβάν, στις πανελλαδικές εξετάσεις και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε σχολές, τμήματα και  εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ, και της ΑΣΠΑΙΤΕ είναι θεμιτό να εφαρμοστεί και για τους εισακτέους που θα δοκιμάσουν την εισαγωγή τους στις Πανελλήνιες του 2021.

Συμπληρωματικά να εκδίδεται απόφαση του Υπουργού Παιδείας που θα καθορίζεται σε ποιες περιπτώσεις θα εφαρμόζεται η εν λόγω διάταξη, το ειδικό ποσοστό το οποίο θα αποδίδεται βάσει του ποσοστού των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις 
πανελλαδικές εξετάσεις ανά κατηγορία και το οποίο δεν θα υπερβαίνει το 2% του αριθμού εισακτέων, η δυνατότητα υπαγωγής τους στο ειδικό ποσοστό, τα αντίστοιχα δικαιολογητικά καθώς και η διαδικασία επιλογής τους.

Επιπροσθέτως στην εν λόγω πρόβλεψη να συμπεριληφθούν οι υποψήφιοι που έχουν εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και έχουν κάνει αίτηση για μετεγγραφές, να μην υφίστανται  
προϋποθέσεις πλήν της διαφοράς μεταξύ των μορίων των σχολών.

κ. Υπουργέ,

Απευθύνω έκκληση να εξετάσετε την εφαρμογή αυτής της ιδιαιτερότητας για τους πλημμυροπαθείς υποψηφίους εισακτέους που θα συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες του 2021 για το Νομό Καρδίτσας και στους αιτούντες μετεγγραφών.

 Με τιμή

 Κωτσός Γεώργιος Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Καρδίτσας


Κοινοποίησε το άρθρο με: